Kot buddy pomagaš Erasmus študentom. Pred prihodom Erasmus študenta, vstopiš v stik z njim in mu poveš nekaj o Sloveniji in Mariboru. Ob prihodu ga pričakaš na železniški ali avtobusni postaji, ter ga popelješ do njegovega novega doma.

Večina jih stanuje v študentskih domovih, nekateri pa v stanovanju. Ko odloži prtljago greš z njim na kakšno kavico in spleteš novo prijateljstvo, mu razkažeš mesto, ga pripelješ v ESN pisarno in mu pomagaš urediti papirje na uradu za tujce.

Več o nalogah buddija si lahko prebereš v Survival guide.

Zakaj postati buddy?

Ker spoznaš ogromno novih ljudi, spleteš dragocena prijateljstva, potovanje po Evropi postane lažje, cenejše in zanimivejše. Na družabnih dogodkih v Mariboru se lahko družiš z zanimivi, novimi ljudmi. Morda celo spoznaš novo ljubezen. Kar pa je najdragocenejše – hvaležnost tujih študentov za vso našo pomoč.

ESN člani, pa nismo samo buddiji. Smo zagnani, motivirani in kreativni mladi ljudje, večinoma študenti. Status študenta pa ni pogoj za sodelovanje v društvu. Na zabaven način pridobivamo kompetence in koristno znanje, delujemo v internacionalam okolju, kar je dandanes zelo cenjeno.

Kako postati buddy?

Na spodnji formi nam zapupaj svoj mail in ob zacetku semestra ti bomo poslali navodila za prijavo v buddy program. Pravtako se lahko pridružiš Facebook skupini ESN Maribor buddy, kjer lahko najdeš več informacij, ali pa nas kontaktiraš na email: buddy@esn-mb.org